Projektets partnerföretag BnearIT och Skylite ingår samarbete
 
Bnearit har tidigare driftat sina egna servrar men väljer nu att överlåta driften till IT-konsultföretaget Skylite. Vi pratade med Anders Hermansson, vd på Bnearit, om valet.
 
Hej, Anders! Varför valde ni att samarbeta med Skylite?

Valet gjordes givetvis främst utifrån deras stora kompetens inom området. Vårt huvudfokus och kärnkompetens ligger ju inte på serverhosting utan på systemutveckling. Genom det här samarbetet får vi möjlighet att fokusera på det vi faktiskt ska göra och är bra på.
Sen finns dom också lokalt och har trevliga medarbetare. I värsta fall kan vi bara gå 200 meter ner för gatan och diskutera saker över en kopp kaffe!


Ni säger att "BnearITs hjärta klappa för Norrbotten". Förklara!
Ja, vi vill värna vår regions utveckling helt enkelt! Det är här vi bor och verkar. Mår Norrbotten bra, mår vi bra.
Därför försöker vi medvetet att samarbeta med lokala partners och leverantörer om det är möjligt.  Det är naturligt för oss att inte bara utveckla IT-system, utan också samarbetspartners, medarbetare och hela länet.  


Gör ni andra satsningar på regionen?
Ja, vi satsar också en stor del av vår vinst på att finnas med i det lokala föreningslivet och sporten. Vi är sponsor till både Luleå Hockey, BC Luleå, Luleå Basket, Pite IF, lSK Fotboll och IFK Luleå. Vi är t ex matchvärd både för BC Luleå och Luleå Hockey! Vårt engagemang för idrotten är en "långsiktig investering". Vi vill skapa ett attraktivare Norrbotten!


Om BnearIT
Luleåbaserade företaget BnearIT grundades 2002 och erbjuder lösningar och systemutveckling inom offentlig sektor och för tillämpningar inom industrin. De har idag ett 30-tal anställda och en omsättning på ca 34 miljoner kronor. 
www.bnearit.se

Om Skylite
Skylite levererar IT-tjänster och IT-funktioner.  Företaget har kontor i Luleå och Piteå, har ca 20 anställda och en omsättning på ca 32 miljoner kronor.  www.skylite.se