En intervju med Malin Winsa, VD på samarbetsföretaget NOAH
 
Hej Malin, du har precis blivit VD och delägare på NOAH. Samtidigt har ni gått till regionfinal i Venture Cup.
Stort grattis! Hur känns det?

Tack! Det är superspännande. Intresset för närproducerat ökar samtidigt som fler och fler handlar mat på nätet, så att det är perfekt timing för oss nu!

Berätta om NOAH.
Vi skapar en ny marknadsplats där konsumenter kan köpa sin mat direkt av producenten. Med hjälp av en mobilapp gör vi det enkelt att hitta och köpa lokala råvaror. 
 
När kommer ni att lansera appen?
Vi jobbar nu på att designa och testa allt och att låta konsumenter i Luleå och Boden testa den för att sedan lansera fullt ut. Efter sommaren planerar vi också att vidga det geografiska området för leveranser till kund längs kusten till Piteå och Skellefteå. 
 
Vad är det som är unikt med just er tjänst?
Vi är de första som erbjuder en fullt automatiserad lösning med hemkörning direkt till kund, inklusive betallösning. Det finns inte om man handlar på bondens marknad eller liknande marknadsplatser. 
 
Hur går leveransen till?
Hemleverans till dörren ska ske genom Svensk Hemleverans och tidningsbuden och kommer att kosta 79 kr per leverans vart du än bor i länet.  För den summan kan du som konsument beställa från hur många producenter du vill och även frysvaror. I den pilot som vi kommer att kör igång nu har vi dock bara leverans i Luleå och Piteå (producenter från hela länet). Du kommer kunna välja att få leverans måndagar, onsdagar och fredagar på tiderna kl 11-14, 12-13, 16-17 samt 17-18. Du kan också ha flera leveransadresser om du t.ex. vill får det levererat till jobbet.
 
De producenter som ansluter sig till er, vad får dem?
Ett helt automatiserat flöde med produktutbud online, betalning och bokföring. Dessutom får dom behålla en större del av värdet på sina produkter samtidigt som de får hjälp med marknadsföringen. Appen kommer vara gratis att använda för producenter. NOAH lägger sedan på en avgift på slutpriset för att täcka bland annat kostnader för utveckling av appen och marknadsföring av plattformen och producenterna. 
 
Och om man vill veta mer? 
Då ska man följa oss på Facebook: https://www.facebook.com/noahlocalfood/ 
Vi har också en hemsida: https://www.noah-food.com